Cahaya KehidupanKu

By: yusyati family

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 20-Dec-2008 22:38 Email | Share | | Bookmark
Suatu petang di Padang Gundai

 
 
 
View all 7 photos...


Wednesday, 17-Dec-2008 08:00 Email | Share | | Bookmark






Saturday, 13-Dec-2008 12:30 Email | Share | | Bookmark
Open House White 2 Corp

 
 
 
View all 11 photos...
Akhirnya berjaya jugak white 2 corp nak buat open house kali ni, dek tertunda semasa Aidilfitri dulu pasal setiap hari minggu semua ada hal yang memang tak dapat dielakkan. Menu kitaorang kali ni nasi ayam, karipap, roti jala dan menu istimewanye aiskrim goreng hasil karya cik intan dengan cik ani.
Tapi apa yang membanggakan kali ni jiran kitaorang kali berjaya membuat roti jala lebih kurang 2 kilo tepung gandum…wah..wah..rasa teruja sangat!. Kak yati biasa buat “ropa” (sejenis kuih kat Terengganu… lebih kurang roti jala gak cuma dalamnya ada inti), 1/2 kilo pun dah rasa lenguh-lenguh tumit, pinggang, lenguh sana, lenguh sini ..inikan 2 kilo?...ish..ish..gigih sungguh. Menurut kata mereka baru kini mereka tahu bagaimana maksudnya macam nak patah pinggang!, cik ani pula siap menunjukkan bakat bersenam semasa open house, katanye nak betulkan urat2 yang lenguh. Ha..ha..ha…kesian jiran-jiranku..bersungguh-sungguh sampai tidur jam 2.00 pagi buat roti jala. Dah la tu kak yati kejutkan pulak pukul 6.00 pagi pasal nak tumpang periuk nasi untuk Nasi Ayam pasal kat rumah asyik ‘tendang’ je….

Peristiwa untuk kali ni:
1) Nak buat nasi ayam hainan tak jadi sebab stok kicap tak de, last-last buat nasi ayam biasa. Lupa nak tanya jiran sebelah, rupa-rupanye diaorang banyak stok.
2) Intan & Ani guna cawan plastik yang ditebuk untuk buat roti jala sedangkan kak yati ada

Moralnya kali ni: Tanya jiran kita terlebih dahulu..ha.ha.ha…
Wassalam…


Thursday, 11-Dec-2008 04:37 Email | Share | | Bookmark
Permintaan Abang Long

“Abang Long nak donut” berulang kali Abang Long sebut, last-last sekali dia menangis pasal ibu tak buat lagi donut. Ibu cakap nanti la bila Abang Long balik sekolah ibu buat…
“tak nak, nak donut, nak donut, tak nak balik sekolah…ibu tak buat donut”
“nanti-nantilah”…..
“wuaaaa………………..”

Rupa-rupanya anakku ingat lagi janji yang kubuat semasa kat dalam kereta beberapa minggu lepas semasa g SMARK. Dek kerana ni second time kuberjanji, ku buat jugak pagi tu cepat-cepat selepas masak untuk lunch siap. Nasib baik Nur Habibah tidur

Petang.....

"Ibuuuu.......Abang Long dah balik sekolah, mana donutnye?"
"La..ingat lagi rupanye...., nasib baik dah buat"

Abaikan saje rupanye sebabnye memang ku tak ada mood untuk memasak donut, janji rupa macam donut udah lee..

Moralnye jangan berjanji dengan anak kalau tak berani tunaikan…..




Monday, 8-Dec-2008 07:06 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA KORBAN 2008

 
 


“Allahhuakbar, Allahhuakbar, Allah…”
Hari ni raya ke ibu? Ha…ah..
Raya kat Kaikang? Semayang, makang,gambo, balikk……?
Ye, sayang..hari ni kita raya.

Tahun ni seawal 6.30 dah nak kena berkumpul kat kaikan pasal ada orang yang ada kelas pukul 8 lebih. Tapi raya kali ni macam tak bersemangat je, ye..la tiap-tiap tahun baju sama je dok ulang. Suami pun dah malas nak pakai baju melayu. Katanya bila tengok gambar dah confuse Raya apa dan tahun berapa. Kalau dicongak-congak ni raya kali ke-6 kat bumi Nihon ni. Feel raya dah tak ada dah, sekadar memeriahkan suasana.



Hidangan kami hari tu..nasi impit, kuah kacang dan rendang daging


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net